Retrobament


Què oferim

Organitzem programes d’activitats a la Natura amb exercicis posturals i treballs físics integrals, combinats amb  dinàmiques de grup, relaxacions i meditacions, per aprofundir en el nostre interior.

 

Origen

Camins de Retrobament és una idea que neix amb el Projecte Operatiu de Cooperació Transfronterera España, França i Andorra (POCTEFA 2008-15), “Fer de la frontera un camí de formació”, liderat des de l’INEFC, i actualment es desenvolupa amb el suport de l’Eduard Ingles, en Víctor Labrador i en Joan Babí, tots ells professors de l’INEFC.

Camins de Retrobament cobra vida a partir de la meva connexió amb la teràpia d’integració psico-corporal, viscuda a nivell de desenvolupament personal rebent sessions terapèutiques des de finals del 2004 fins a l’actualitat, i complementada del 2015 al 2018 amb formació teòrica i pràctica (ETIP), el que en conjunt m’han aportat coneixement, comprensió, pau, creixement personal, sensibilitat i ganes de compartir-ho.

Camins

Es parteix del Camí de Retrobament, evolucionat del projecte transfronterer “Fer de la frontera un camí de formació”, i que estableix dos itineraris (esportiu i familiar) en doble sentit entre La Seu d’Urgell i Auzat (Ariège – França), passant per Andorra (Seu d’Urgell- Bescaran- Canillo- Ordino- El Serrat- Coll du Rat- Orris du Carla- Auzat).

Però també ens plantegem anar per altres camins, com el Camí Ramader de les Bulloses a Vilanova i la Geltrú, la Ruta dels Càtars, o anar per camins d’altres indrets que ens puguin convenir.

Acompanyament

Des dels orígens d’aquest relat, acompanyo persones orientant l’acció pels camins que afavoreixen el desenvolupament de la consciència.


Consciència

Consciència”, segons el Diccionari etimològic d’en Josep Moran i Joan Anton Rabella (1999), més clar i senzill impossible, és la “Coneixença de si mateix i de l’entorn”. És la capacitat d’estar plenament amb tot el que ens passa i en el lloc a on passa. És estar aquí i ara conscientment: qui som, d’on venim, i com ens relacionem entre nosaltres, i entre nosaltres i el nostre entorn.

 

Aprofundint en l’essència del Retrobament, tenim la possibilitat de re-trobar-nos amb el nen o la nena petita que portem dins nostre i que és el nostre autèntic “JO”. Això, ens aproxima al projecte “Compartint Consciència”, que aspira a desenvolupar la consciència integral de la persona i la seva formació en aquest àmbit, i que planteja la creació d’un casal a Campelles (Ribes de Fresser).